Какво да правите, ако гаджето ви е от друга религия

2012-06-07 13:44:00
Какво да правите, ако гаджето ви е от друга религия
Снимка: Reuters

Всяка връзка има своите проблеми. По-сложно е обаче, когато на партньорите им се налага да преодолеят разликата във вярванията си. Макар да не е лесно и да отнема повече време, напълно възможно е да изградите пълноценна връзка, въпреки различните религии. Понякога дори би било по-трудно да бъдете с човек, който е атеист (ако за вас религията е от голямо значение), отколкото с някой, който има различна вяра.

 

Едва ли има рецепта за това как да подходите към този деликатен проблем, но пък има няколко съвета, на които е хубаво да обърнете внимание:

 

Говорете с вашата половинка за неговата религия

 

Задавайте му въпроси не само за основните принципи на религията му, а за неговите чувства и нагласи към нея. Покажете, че се интересувате и сте готови да приемете нещо, което до този момент е било непознато за вас.

 

Преценете дали различните вярвания не са непреодолим проблем за вас и вашата половинка

 

Ако и двамата сте склонни на компромиси и търпимост, значи може да имате здрава основа, на която да градите връзката си.

 

Поставете още в началото границите

 

Ако нито един от двамата не обмисля възможността да приеме друга религия, кажете го още в началото. Изяснете въпроса за празниците – дали ще трябва да празнувате сами или напротив – ще имате двойно повече празници.

 

 

Подгответе се за негативна реакция от страна на близки, семейство и приятели

 

Повечето хора имат предразсъдъци и трудно биха приели някой с друга религия, без дори да знаят какъв човек е той всъщност.

 

 На последно място, но не и по значение – с вашата половинка трябва да обсъдите как религията би повлияла на отношенията ви в бъдещето

 

Например каква религия ще имат децата ви, ако искате такива? Ако не можете да достигнете до консенсус, трябва да се замислите за това дали наистина трябва да бъдете с този човек. За момента може би не мислите за толкова сериозни неща, но не се знае дали след няколко години още ще бъде така.

 

Още интересни статии четете в Tialoto.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Marseille
преди 12 години

Нма интрисува е.

werii
преди 12 години

Приятелят ми е от различна религия, но и двамата правим компромиси и нямаме проблеми относно това :)). Ако държиш на един човек това не би трябвало да те тревожи толкова.

Ermic
преди 12 години

ше я зарежа


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия